Tűzhely...

Hozom a lélek tüzét, ahogy mások is teszik, hátha van ki melegedni is akar miközben a sötétségre nyílik szeme Mindez akkor jutott eszembe, amikor házam ajtaját bezárva elindultam kormánykerékbe kapaszkodva - hogy gyors legyek - az emberek közé víve múltjukat, jelenüket festve a jövőjük érdekében. Gondolkozva azon, van e a játéknak Teremtőjét utánozván joga hozzá…

Friss topikok

bővebben...

...hogy megismerjük egymást, meg kell értetni magunkat, el kell fogadni a másikat, példát kell mutatni... és kell a hit, az alázat hozzá...még akkor is, ha könnyebbnek tűnik megölni a másikat...mindig van erősebb...századonként egy, aki menetközben mondja meg...csak nem ismerjük fel...rövid felvillanások között hosszú a sötétség...a test fenntartása most fontosabb?

A csuda csodája

2011.08.06. 17:21 | Nagyerdessy | Szólj hozzá!

Címkék: kutyadolog

A csuda csodájára járnak településemre a netes portálok tudósítói, aki szájtátva hallgatják a szélsőjobboldalinak magát valló polgármester szavait, hogyan lett rend és fegyelem az általa vezetett településen. És valóban rend van. Nem titok. A közmunka fegyelmez. Igaz, nem teremt értéket, nem valósul meg a bővített újratermelés, marad a kilátástalanság anyagilag, erkölcsileg, de legalább a nyomorban nem mindennapos az éhezés. Ezért cserébe oda a demokrácia. Igaz, soha nem volt, lesz már, mert a megvalósításához művelt emberi fők kellenek közös akaraton. De hát az emberek többségének, ha választani kel az evés és a demokrácia között, inkább leszarja az utóbbit. Arra gondol. mit kapott az utolsó huszonöt év alatt e címszó fedezékében. És nem csoda, ha a szélsőjobb által kínált rendre vágyik. Mert neki a rend a demokrácia. Hogy ne lopjanak el tőle mindent, ne verjék meg, ne rabolják ki azért, mert feltételezik, van valamije, amit el lehet tőle venni, mert nem tudja megvédeni.

A demokrácia alapja az a rend, amit mindenki elfogad, és betartat. Aztán jöhet a munkaalapú társadalom felépítése, a hit és alázat, a szeretet kölcsönössége, ami követhető céllá acélosodik, és érdemes követve érte dolgozni közösen.  Igen, ez már nem fér bele a szélsőjobboldali imásba.

A csuda csodájára járnak településemre a netes portálok tudósítói, aki szájtátva hallgatják a szélsőjobboldalinak magát valló polgármester szavait, hogyan lett rend és fegyelem az általa vezetett településen. Nehezen hiszik, hogy e csuda nem csoda. Hiába annak tűnik. Keveredik a népi hagyomány kellékeivel. Bizalmat gerjesztve ajánlja magát, mint megoldást a báránybőrbe bújt farkas. Hogy mi volt a mese vége? én már nem emlékszem. Ste?!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr983130263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása