Tűzhely...

Hozom a lélek tüzét, ahogy mások is teszik, hátha van ki melegedni is akar miközben a sötétségre nyílik szeme Mindez akkor jutott eszembe, amikor házam ajtaját bezárva elindultam kormánykerékbe kapaszkodva - hogy gyors legyek - az emberek közé víve múltjukat, jelenüket festve a jövőjük érdekében. Gondolkozva azon, van e a játéknak Teremtőjét utánozván joga hozzá…

Friss topikok

bővebben...

...hogy megismerjük egymást, meg kell értetni magunkat, el kell fogadni a másikat, példát kell mutatni... és kell a hit, az alázat hozzá...még akkor is, ha könnyebbnek tűnik megölni a másikat...mindig van erősebb...századonként egy, aki menetközben mondja meg...csak nem ismerjük fel...rövid felvillanások között hosszú a sötétség...a test fenntartása most fontosabb?

Baj van babám!

2009.07.14. 12:57 | Nagyerdessy | Szólj hozzá!

Címkék: vonatozás

Baj van babám!

 

Amikor arról írtam, hogy a bankok az első sírók a látszólag károsultak közül, akik követelőznek a politikai elitnél hasznuk csökkenése miatt, nem látták sokan azt a haszonért mindenáron játékot, amit próbáltak fedni a világgazdaság növekvő árnyékával. És az állam adott. Adott, mert elhitte, ha csődbe megy a bank, akkor ki ad majd hitelt. Mert hitel nélkül nem megy az emberiség szekere előbbre a terepviszonyok között. És adott az USA, Európa kormányai. Lehet, csak azért, mert Amerika adott. És ez ragadós lett. Követhető. A nagy ugye nem tévedhet.

Aztán kért más is. Nem kapott. A bank meg dőzsölt. Kivillantotta fogait. Főleg ott, ahol hiányos az ellenőrzés. Vagy ő irányítja a nemzetet.

Magyarország egészen különleges helyzetben élte napjait. Mivel nem volt saját ipara, mezőgazdasága, energiaellátó rendszere, szolgáltatása, kereskedelme, iskolarendszere, és nemzetéért felelős politikai elitje, könnyen kifoszthatóvá vált. És válik napjainkban is. Elvenni meg már nem csak onnan lehet, ahol van, hanem inkább onnan, ahol nem tudják megvédeni a magukét. Pénz pedig kell. Sok mindenre. Sok mindenre, meg nem jut. Nem jut, mert nem akarják. Nem sorolnám fel, hisz te is tudod.

És elszaladt a csikó. Tanult emberek hada kereste a lehetőséget a kiskapuk nyitásának akaratára. Gyengülő forint, emelkedő kamat. Aztán emelkedő kamat akkor is, ha már erősödik a forint. Uzsorakamat; csak magánszemélynél büntethető a két-háromszoros bérbeadás. Mostmár vizsgálják. Látszólag is. Mondd! Mi lesz azzal a milliárdokkal, amiket a nincstelenektől szedtek el hamisan?!? Ki adja vissza azokat a tárgyakat, amik mellé a jog asszisztált, hogy elkótya-vetyélhetik.

És elszaladt a csikó. Az energia eladókkal is. Lássd a benzin, a gázolaj, a gáz, villamos energia minél több kézen való haszongyűjtését. Lássd, azt a kegyetlenséget; ha az államnak lehet, akkor nékem is elv érvényesülésében. Mi lesz ezek következménye? Összeroppan minden. A bank kiviszi a pénzt, amit összeharácsolt, az állampolgár meg itt marad csupasz seggel. A hatalom meg feloldódik. És lehet, hogy fegyver által. Néhányan elmenekülnek, néhányan belehalnak, de az itt maradt tömeg gürcölve éhezi meg.

Valaki mondta valahol valamikor, s lehet, az én időmben, hogy változtatni akkor szabad, ha a változás jobb körülményeket teremt az addigiaknál. Az a valaki csak azt nem mondta meg, hogy kinek. Viszont, ma már láthatod, hogy kinek. Mert akkor már baj van, ha a pap is azt mondja, egyre gyorsabban terjednek a bálványimádók, a Jézusban igazultak meg erősen fogynak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr971245640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása