Tűzhely...

Hozom a lélek tüzét, ahogy mások is teszik, hátha van ki melegedni is akar miközben a sötétségre nyílik szeme Mindez akkor jutott eszembe, amikor házam ajtaját bezárva elindultam kormánykerékbe kapaszkodva - hogy gyors legyek - az emberek közé víve múltjukat, jelenüket festve a jövőjük érdekében. Gondolkozva azon, van e a játéknak Teremtőjét utánozván joga hozzá…

Friss topikok

bővebben...

...hogy megismerjük egymást, meg kell értetni magunkat, el kell fogadni a másikat, példát kell mutatni... és kell a hit, az alázat hozzá...még akkor is, ha könnyebbnek tűnik megölni a másikat...mindig van erősebb...századonként egy, aki menetközben mondja meg...csak nem ismerjük fel...rövid felvillanások között hosszú a sötétség...a test fenntartása most fontosabb?

A NYUGAT kel(l)etje

2011.06.14. 12:02 | Nagyerdessy | Szólj hozzá!

Sétáltam a neten a kultúra világában, keresve az írók, költők megjelenési helyeit. Van bőven. Csillogó-ragyogókivitelezésektől csicsás szinte mindegyik. Viszont a NYUGAT után loholót nem. És nem csak a külső megjelenésre gondolok. A tartalomra is. Igen, a tartalomra inkább. Amikor nem az író-költő vagy barátom csak fizess tagdíjat, és én segítek a megjelenésben, fejlődésedben is. S mire az egyén észbe kap, már meg is fejik, és tudása általános iskolai szintre tornázza fel magát. Ez persze a hozzáértők pénzéhségén is múlik.

Kétfajta költő-író van. Az egyik felülemelkedve a jelenen, megmutatja, amit lát. A másik megmutatja mindezeken felül, hová jutsz innen így, és hová juthatnál. És ez nem ragyogó gagyogás. Csak el kell választani a giccstől. És ehhez is tudás kell az olvasó részéről.

Mert a költő-író dolga nem más, mint a közös gondolkodás, a párbeszéd, és az egymás meghallgatása a megértés érdekében folyamat közkincsé tétele. Hívják tanítva szórakoztatásnak is.

Persze, én is figyelem az irodalminak nevezett felhozatal kínálatát. Próbáltam néhány műhelynek nevetett csoporthoz tartozni. Kudarccal. Kudarccal, mert az ember sajátossága, hogy inkább fél attól, amit nemért, minthogy megértené a hozzászólót. Így maradtam hitemben, alázattal, és szeretettel embertársaim felé, a harag helyett. Remélve azt, az emberiség önmagától való távolodásában egyszer fontosnak találja önmagához való visszatalálását.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr132982831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása