Tűzhely...

Hozom a lélek tüzét, ahogy mások is teszik, hátha van ki melegedni is akar miközben a sötétségre nyílik szeme Mindez akkor jutott eszembe, amikor házam ajtaját bezárva elindultam kormánykerékbe kapaszkodva - hogy gyors legyek - az emberek közé víve múltjukat, jelenüket festve a jövőjük érdekében. Gondolkozva azon, van e a játéknak Teremtőjét utánozván joga hozzá…

Friss topikok

bővebben...

...hogy megismerjük egymást, meg kell értetni magunkat, el kell fogadni a másikat, példát kell mutatni... és kell a hit, az alázat hozzá...még akkor is, ha könnyebbnek tűnik megölni a másikat...mindig van erősebb...századonként egy, aki menetközben mondja meg...csak nem ismerjük fel...rövid felvillanások között hosszú a sötétség...a test fenntartása most fontosabb?

Gyáva a vágy

2010.12.11. 13:57 | Nagyerdessy | Szólj hozzá!

Címkék: vonatozás

Gondoltál már arra, hogy a vágy visszafelé olvasva nemcsak egy másik értelmes szót ad ki, hanem egy új és ellentétes fogalomkörét is?

a vágy... gyáva

Nem tudom, elég magyarázat-e a Magyar nyelv szépségeinek véletlenszerü magyarázata e tényhez. Bele szőhetném a napjaink milyenségének hagyanját. Meg amit akarok. És még azt sem mondhatom, hogy rokonértelmü szavak. Még politikusokat is sorolhatnék alájuk. Esetleg jelzőjükként aggathatnám keblükre kitüntetés helyett. Így, advent idején még besteller könyv is íródhatna köré. Mondjuk Gyáva a vágy címmel.

De nem teszem. Gondolkodó emberként novellában gondolkodom. Beleszőve a decembert is. Egymás mellé állitva a múltat, a jövőt, mint jelent. na! megyek, és dolgozom rajta! Majd megírom. Lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzhely.blog.hu/api/trackback/id/tr892508880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása